Очаквам утре да имаме намален състав на КЕВР от девет на

...
Очаквам утре да имаме намален състав на КЕВР от девет на
Коментари Харесай

Владислав Панев: Очаквам до края на седмицата КЕВР да има нови членове |

Очаквам на следващия ден да имаме понижен състав на КЕВР от девет на петима членове. Председател и член на енергийната подкомисия може да има фактически най-рано в края на идната седмица, съобщи  пред БНР Владислав Панев - народен представител от Демократична България и член на на Комисията по енергетиката.

По думите му през днешния ден или на следващия ден се чака Държавен вестник да обнародва понижения състав, което значи, че членовете правист и икономист отпадат. " След това отпадат след чоп още две имена и по-късно изслушваме претендентите за член и ръководител, които най-рано могат да бъдат доказани от Народно събрание в петък ", добави Панев.

Той изясни, че по устав на следващия ден би трябвало да има изключително съвещание на Комисията по енергетика, защото има импортирано предложение от 1/3 от народните представители, с цел да се обсъдят опциите за компенсиране на цените на тока за учебни заведения, детски градини, общини, градски превоз и други.

Депутатът изясни, че съгласно него това е решение на изпълнителната власт и чака по-скоро министерствата на енергетиката и на финансите да се изкажат по въпроса. 

" На този стадий те оферират отплата на 75 на 100 от горницата над 185 лева и това е една чудесна стъпка, въпросът е какви ще са пазарните цени през февруари. Ако през февруари има обаче по-високи цени на тока, тогава ще би трябвало да се преразгледа и това решение ", сподели още Панев.

Той добави, че мораториумът е до края на март и след избора на нови членове на КЕВР вероятно ще бъде анулиран: " Аз чакам новите членове на регулатора да бъдат определени най-рано този петък, най-късно идната седмица ".

По думите му с новия състав се трансформира доверието на болшинството в Народното събрание към КЕВР. " Знаете, че КЕВР се опита да увеличи цените на тока в деня, когато се закле новият Министерски съвет ", съобщи Владислав Панев. 

Той разяснява и думите на столичния кмет Йорданка Фандъкова, съгласно която. Според Панев за метрото има планувана отплата към сметките за януари, февруари и март.

Относно по-скъпите лампи за уличното осветяване той съобщи, че що се отнася за Столична община, там опциите за усъвършенстване на разноските за електрическа енергия са големи и " бих ги посъветвала да извърнат внимание на тези благоприятни условия, преди да упорстват за по-големи обезщетения ".

Депутатът изясни и че, съгласно него са за положително, а назначеният за изпълнителен шеф е експерт, който ще реши опциите за понижение на цените на газа. 

" Имам терзания за метода на промяна на бордовете, защото това би трябвало да става с конкурс. Друг е въпросът по какъв начин бяха направени състезанията за шефове на енергийни сдружения в самия завършек на мандата на ГЕРБ и патриотите. Бяха определени политически лица, които едва ли са най-големите експерти. Затова ненапълно извинявам решението за промяна на управлението на " Булгаргаз ", разяснява той.  
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР